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Titlebook: Im Fokus: Geowissen; Wie funktioniert uns Nadja Podbregar,Dieter Lohmann Book 2013 Springer-Verlag Berlin Heidelberg 2013 Erde.Erdinneres.G

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查看: 23217|回复: 51
发表于 2025-3-21 18:32:20 | 显示全部楼层 |阅读模式
书目名称Im Fokus: Geowissen
副标题Wie funktioniert uns
编辑Nadja Podbregar,Dieter Lohmann
视频video
概述Ein Streifzug durch die modernen Geowissenschaften - faszinierende Facetten aus der Erforschung unseres dynamischen Heimatplaneten.Die Bände der Reihe "Naturwissenschaften im Fokus" liefern umfassende
丛书名称Naturwissenschaften im Fokus
图书封面Titlebook: Im Fokus: Geowissen; Wie funktioniert uns Nadja Podbregar,Dieter Lohmann Book 2013 Springer-Verlag Berlin Heidelberg 2013 Erde.Erdinneres.G
描述Der Boden unter unseren Füßen erscheint uns unwandelbar und fest. Aber der Eindruck täuscht. Denn in Wirklichkeit ist die Erdkruste alles andere als unbeweglich und verlässlich. So sind die Kontinente immer in Bewegung, Gebirge wachsen in den Himmel, Gesteine bilden sich neu und Meeresböden dehnen sich aus. Doch die Plattentektonik ist nur eines von vielen geologischen Phänomenen, die ihren Ursprung tief im Erdinneren haben. Um zu ergründen, wie unser Planet tickt, haben Geowissenschaftler in den letzten Jahren fast schon eine Reise zum Mittelpunkt der Erde unternommen. Mithilfe von Satelliten, seismischen Wellen und komplexen Simulationen haben sie dabei viele überraschende und faszinierende Erkenntnisse gewonnen. Die Autoren stellen in ihrem Buch einige der wichtigsten Resultate dieser spannenden Detektivarbeit vor. So erklären sie beispielsweise, warum das wahre Gesicht der Erde eine Kartoffel ist oder wieso sich das Erdmagnetfeld viel launischer verhält als gemeinhin angenommen.
出版日期Book 2013
关键词Erde; Erdinneres; Geodynamik; Geologie; Plattentektonik; Vulkane
版次1
doihttps://doi.org/10.1007/978-3-642-34791-7
isbn_softcover978-3-642-34790-0
isbn_ebook978-3-642-34791-7Series ISSN 2625-7130 Series E-ISSN 2625-7149
issn_series 2625-7130
copyrightSpringer-Verlag Berlin Heidelberg 2013
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发表于 2025-3-21 23:38:28 | 显示全部楼层
l principles; the biological and geochemical assessment; the prediction of effects and treatment; and finally, with the restoration and revegetation. It is written by many leading scientists in the various fields, and will prove invaluable for scientists, managers and politicians who are concerned w
发表于 2025-3-22 02:27:43 | 显示全部楼层
发表于 2025-3-22 08:08:28 | 显示全部楼层
Nadja Podbregarted within this review. This is due to (1) their highest pollution potentials in terms of accumulation, toxicity and ecological risk index (Håkanson 1980) among all pollutants discovered to date; (2) their quite different, but well-investigated properties and behaviour as to sediment-water systems;
发表于 2025-3-22 10:25:37 | 显示全部楼层
Andreas Heitkampecessary to fit lines through points on lipid vs. age plots. During development, some brain lipid classes make up progressively less of the total, whereas the relative amount of other classes increases. Thus, some lipid classes substitute for others. Two general substitution groups were recognized b
发表于 2025-3-22 13:37:48 | 显示全部楼层
. The authors tell the story of the evolution of the Royal University of Florence, which ultimatelybecame the University of Florence. Of interest to historians and chemists, this tale is told through the lives and work of the principal actors in the university’s department of chemistry.
发表于 2025-3-22 18:19:37 | 显示全部楼层
发表于 2025-3-22 21:49:54 | 显示全部楼层
发表于 2025-3-23 03:15:48 | 显示全部楼层
Nadja Podbregar have established a sort of general principle that has to be adopted by domestic laws to become effective. In contrast, European Union Regulations are legally mandatory for all Member states of the Union after their official publication and national translation.
发表于 2025-3-23 06:32:48 | 显示全部楼层
gases, propellants, or raising substances, although another classification may consider their physical and chemical features when used. This chapter discusses chemical and physical features of commonly used food gases in the food and food packing industries.
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